Outplacement

Voor de werkgever

Moet u om bedrijfseconomische redenen afscheid (automatisering/reorganisatie) nemen van een werknemer of omdat er sprake is van een arbeidsconflict? In alle gevallen is het een emotionele aangelegenheid. Wanneer er sprake is van ontslagbegeleiding voor de werknemer kunt u VitaalProfijt inschakelen voor een outplacementtraject. VitaalProfijt is met regelmaat op zoek naar opdrachten binnen bedrijven.

 

Voor de werknemer

Wanneer ontslag dreigt is het verstandig om je tijdig te oriënteren op de toekomst. Outplacement houdt in dat je vanuit ontslag wordt begeleid naar een andere baan bij een andere werkgever.

VitaalProfijt kan hierbij helpen, juist omdat dit vaak veel emoties met zich mee kan brengen waardoor je alles niet meer in het juiste perspectief ziet. Het outplacementtraject varieert tussen de drie en negen maanden. Als na die periode geen ander werk is gevonden volgt meestal ontslag. Voor u als werknemer is het van belang dat u een klik hebt met uw coach. Vertrouwen is de basis van een goede samenwerking. VitaalProfijt staat daarom open voor een gratis kennismakingsgesprek.

Wat kunt u verwachten

Elk outplacementtraject start altijd met een intakegesprek. Van hieruit wordt gekeken hoe het met u is gesteld en welke onderwerpen in het traject aan de orde moeten komen. U kunt hierbij denken aan het krijgen van ondersteuning in het verwerken van uw verdriet, inzicht in eigen kunnen en hier opnieuw vertrouwen in krijgen. Het verkrijgen van inzicht in persoonlijkheid, interesse en competenties. Onderzoek naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en/of ondersteuning bij het solliciteren (maken van een cv, schrijven van een motivatiebrief, personal branding, gebruik maken van social media zoals bijvoorbeeld LinkedIn, etc.)

 

Tarieven

Een outplacementtraject kan op verschillende manieren worden gefinancierd. Vaak worden hierover afspraken gemaakt tussen werkgever en werknemer. Het kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een transitievergoeding of van een vaststellingsovereenkomst. De exacte outplacement kosten hangen af van de duur, de intensiteit en trajectonderdelen. De prijs kan hierdoor variëren tussen de € 3.000 en de €10.000 excl. BTW. Ook de wensen van de opdrachtgever en het beschikbare budget worden meegenomen om te komen tot een offerte die uiteindelijk leidt tot het overeengekomen tarief.